Log in met je FlexBoss account

Nog geen account? Meld je nu aan!

Wachtwoord vergeten?

Registreer een nieuw account

Fasesystemen bij uitzenden

Uitleg fasensysteem bij uitzenden

Uitzendkrachten die via FlexBoss Uitzendbureau aan de slag gaan werken volgens de ABU cao via een fasesysteem. Ze bouwen meer rechten op naarmate ze langer werken via hetzelfde uitzendbureau. Hierbij duidelijke uitleg over fasensysteem bij uitzenden.

 

Uitzendkracht: Fase A

 

Alle uitzendkrachten starten in fase A. De duur van fase A is 52 gewerkte weken. Hierbij telt iedere week dat een uitzendkracht werkt mee of het nu 1 of 40 uur is. Uitzendkrachten hebben in deze fase een arbeidsovereenkomst met uitzendbeding. Dit betekent dat zowel de uitzendkracht, de opdrachtgever en FlexBoss Uitzendbureau de arbeidsovereenkomst direct kunnen beëindigen. Als het werk bijvoorbeeld bij de opdrachtgever stopt dan eindigt de arbeidsovereenkomst. In fase A is er geen beperking aan het aantal arbeidsovereenkomsten dat FlexBoss Uitzendbureau kan geven.

 

 

Uitzendkracht: Fase B 

Uitzendkrachten krijgen een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd als ze doorwerken na fase A of binnen 6 maanden opnieuw worden uitzegezonden. Het uitzendbeding is hier niet meer van toepassing. Dit betekent dat de uitzendkrachten een maand opzegtermijn hebben. FlexBoss kan een contract alleen tussentijds beëindigen met een opzegvergunning van het UVW, via de kantonrechter of middels een vaststellingsovereenkomst. Als het werk bij een opdrachtgever stopt terwijl de uitzendovereenkomst nog doorloopt dan betaalt FlexBoss het salaris door tot het einde van het contract. De duur van fase B is 3 jaar en FlexBoss kan maximaal 6 uitzendovereenkomsten geven.

Uitzendkracht: Fase C

Uitzendkrachten krijgen een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd als ze doorwerken na fase B of binnen 3 maanden opnieuw worden uitzegezonden. FlexBoss zoekt passende arbeid als het werk bij een opdrachtgever stopt. De opzegtermijn voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst is 1 maand met toestemming van het UWV, via de kantonrechter of met een vaststellingsovereenkomst. Een uitzendkracht start direct in fase B als hij of zij binnen 6 maanden opnieuw wordt uitgezonden door FlexBoss. Indien de onderbreking langer dan 6 maanden duurt dan start de uitzendkracht in fase A.